Zaključna konferenca Never Forget

Spoštovani, prijazno vas vabimo na zaključno konferenco mednarodnega projekta Never Forget – Remembering the Holocaust and Building Tolerance and Solidarity in the EU (Nikoli ne pozabimo – v spomin na holokavst ter za spodbujanje strpnosti in solidarnosti v EU).

Mednarodni projekt Never Forget, ki ga je podprla Evropska unija, je projekt, v okviru katerega smo si prizadevali spodbujati spominjanje na žrtve holokavsta in krepiti evropsko državljansko kulturo, demokracijo, spoštovanje človekovih pravic ter razmišlja-nje o evropski kulturni raznolikosti in skupnih vrednotah.

Zaključna konferenca bo potekala v Sinagogi Maribor (Židovska ulica 4) v petek, 26. maja 2023. Konferenca se bo začela ob 9.30.

Izvedene projektne aktivnosti in dosežene cilje bosta na konferenci predstavila Boris Hajdinjak, direktor Sinagoge Maribor, in Tanja Šimonka, vodja Oddelka za družbene dejavnosti na Občini Lendava.

Po konferenci vas ob 10.30 vabimo še na odprtje razstave z naslovom Zgodba o dveh transportih. Medžimurski in prekmurski Judje med holokavstom. Dokumentarno-muzejska razstava bo odprta istega dne prav tako v Sinagogi Maribor.

PROGRAM

Vljudno vabljeni!

[royalslider id=”203″]

Partnerji projekta Never Forget so:

  • Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor
  • Židovska opčina Čakovec
  • Občina Lendava

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja pripadajo izključno Sinagogi Maribor in ne odražajo stališč Evropske unije ali Izvajalske agencije za izobraževanje, avdiovizualno področje in kulturo (EACEA), zato Evropska unija in naročnik ne prevzemata odgovornosti za vsebino le teh.

Za pomoč pri izvedbi zaključne konference in odprtja razstave se iskreno zahvaljujemo Prvi gimnaziji Maribor.

Programe Sinagoge Maribor podpira Mestna občina Maribor.