Poletni večer na Židovski 2023 ODPOVEDANO

Dragi_e obiskovalci_ke, ljubitelji_ce kulture!

Kulturne ustanove na območju Židovske ulice – GT22, Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor, Fotoklub Maribor in Fotogalerija Stolp, Društvo likovnih umetnikov Maribor in Galerija DLUM ter Mladinski kulturni center Maribor in Galerija Media Nox –, povezane v iniciativo Kulturna četrt Židovska, smo vas želele v sklopu vseslovenske Poletne muzejske noči povabiti na »najlepši balkon našega mesta«.

V soboto, 17. junija, smo načrtovali Poletni večer na Židovski, v sklopu katerega smo nameravali vrata odpreti med 18. in 24. uro in vas povabiti na večerno-nočni ogled naših aktualnih razstav.

Vendar smo se odločili, da sledimo nekaterim mariborskim organizacijam ter dogodek ODPOVEMO v znak solidarnosti z mariborskimi nevladnimi organizacijami s področja kulture, ki zaradi zmanjšanega občinskega financiranja, ki predstavlja še dodaten udarec ob vseh podražitvah, ne bodo mogle izvesti že načrtovanih programov.

Ob tem se opravičujemo organizatorjem Poletne muzejske noči, ki že od leta 2003 na junijski večer v muzeje in galerije privabi obiskovalce vseh starosti. Upamo na razumevanje, podporo in ponovno sodelovanju v letu 2024.

Upamo, da bo to mariborski kulturi bolj naklonjeno, saj z nižanjem sredstev za kulturo niso prikrajšane zgolj kulturne organizacije. Brez kakovostnih vsebin bodo ostali občani, občanke, obiskovalci in obiskovalke Maribora.

Odpovedano Poletni večer 2023