Jazz ‘ma mlade 2022

Festival Jazz ‘ma mlade se vrača na Židovski trg.

Prve tri petke v juniju bo v Kulturni četrti Židovska potekal glasbeni festival Jazz ‘ma mlade 2022, del spremljevalnega programa pa se bo odvijal tudi v Sinagogi Maribor.

Ob glasbenem programu bo v sodelovanju z okoliškimi galerijami in prizorišči: Sinagoga Maribor, Galerija Media Nox, Galerija DLUM, Fotogalerija Stolp in GT22 potekal bogat spremljevalni program z otvoritvami razstav in podaljšanim delovnim časom galerij, projekcijami na sinagogo in seveda z degustacijami lokalnih vin in lokalno ulično hrano, ki jo posebej za festival pripravljajo študenti VSGT Maribor.

Ob vseh treh festivalskih petkih, 3., 10. in 17. junija, si bo med 19:00 in 22:00 mogoče brezplačno ogledati aktualno razstavo v Sinagogi Maribor z naslovom “Lady Bluetooth – Hedy Lamarr”.

Hedy Lamarr je bila ena najlepših in najbolj občudovanih igralk zlate dobe Hollywooda. Slavna igralka, sicer rojena Dunajčanka judovskega rodu, je bila javnosti znana tudi po mnogih škandalih v zasebnem življenju, le redko kdo pa je vedel, da je bila tudi izjemna izumiteljica. Med drugim je s skladateljem Georgeem Antheilom zasnovala sistem frekvenčnega skoka, ki je tehnični predhodnik današnjih brezžičnih tehnologij.

Vljudno vabljeni

Jazz ma mlade 2022