Mariborska sinagoga

Knjiga Mariborska sinagoga je dvanajsta knjižica iz zbirke Umetnine v žepu, s katero Umetnostnozgodovinski inštitut Franceta Steleta ZRC SAZU zapolnjuje eno od vrzeli v razmišljanju, pisanju in branju o umetnostnih spomenikih in prostorih Slovenije ter v njihovem razumevanju …

… V njih avtorji s strokovno tehtno in poljudno privlačno besedo, ki je hkrati bogato slikovno podprta, spregovorijo o umetninah in arhitekturnih spomenikih, tudi tako, da jih postavijo v širok družbeni kontekst. Urednica zbirke Umetnine v žepu je doc. dr. Barbara Murovec.

 

Vljudno vabljeni na predstavitev knjige Mariborska sinagoga avtorjev Janeza in Anje Premk. O knjižici, mariborski sinagogi, judovstvu ter prenavljanju in rekonstrukcijah prostorov se bo z gosti Anjo Premk, dr. Janezom Premkom, Borisom Hajdinjakom, Mihelo Kajzer Cafnik, doc. dr. Igorjem Sapačem in Marjetko Bedrač pogovarjala doc. dr. Barbara Murovec.

Dogodek organiziramo v sodelovanju z ZRC SAZU v sklopu projekta Kamnite solze, ki sta ga podprla Mednarodna zveza za spomin na holokavst – IHRA in Mestna občina Maribor.

 

Vabilo