Judovsko-krščanski viri in razsežnosti dialoga

Vljudno vas vabimo, da se nam v torek, 20. aprila, in v sredo, 21. aprila 2021, pridružite na mednarodnem znanstvenem simpoziju »Judovsko-krščanski viri in razsežnosti dialoga«.

Simpozij bo organiziran v spletni platformi Zoom, do katere boste dostopali na tej POVEZAVI (ob prijavi se je potrebno vpisati z vašim imenom in priimkom) oziroma ga boste lahko spremljati tudi na YOUTUBE kanalu Teološke fakultete UL.

Prvi dan se bo simpozij začel ob 9:00 z uvodnimi pozdravi slavnostnih govornikov, nato bodo čez cel dan sledile tematske predstavitve domačih in tujih avtorjev na temo judovsko-krščanskega dialoga.

Drugi dan se bo simpozij začel ob 9:30 in bo prav tako kot prvega dne potekal čez cel dan. Tudi tega dne bodo sodelujoči predavatelji dialog med obema religijama osvetlili v zgodovinskem kontekstu in izpostavili različne izzive medverskega dialoga.

Podrobnejši program najdete na spletni strani Teološke fakultete UL.

Simpozij organiziramo v sklopu obeležitve 55. obletnice koncilske izjave Nostra Aetate, ki je omogočila sistematičen dialog med Katoliško cerkvijo in judovstvom. Organizatorja simpozija sta Teološka fakulteta Univerze v Ljubljani, Enota v Mariboru in Center judovske kulturne dediščine Sinagoga Maribor.

Pripravo in izvedbo simpozija so podprli Mestna občina Maribor, Veleposlaništvo Države Izrael in Slovenska škofovska konferenca.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

[royalslider id=”177″]