Beseda, ki je nimam

V torek, 21. septembra 2021, vas ob 18. uri prijazno vabimo v Sinagogo Maribor (Židovska ulica 4 v Mariboru) na predstavitev knjige Beseda, ki je nimam in pogovor z avtorico Natašo Konc Lorenzutti. Z avtorico se bo pogovarjala Neža Vilhelm.

Pri založbi Miš je letos izšel roman »Beseda, ki je nimam« pisateljice Nataše Konc Lorenzutti. V romanu spremljamo osrednjo protagonistko Sonjo, ki jo po nonini smrti začne vznemirjati družinska zgodovina. Babica in njen brat sta namreč med vojno ostala brez obeh staršev, še posebej skrivnostna pa je bila usoda njune mlajše sestre, ki je kot dojenček izginila, ko so nacisti ločili matere od otrok. Sonja si prizadeva odkriti, kaj se je s to sestrico dogajalo in ali je sploh še živa, ob tem pa se loti raziskovanja usode t. i. ukradenih otrok ter se tako sooči s številnimi vojnimi grozotami. Če je osrednja nit romana raziskovanje spominov in pričevanj ljudi, ki so doživeli krutost vojne, se ob strani odvija tudi Sonjina osebna zgodba. Dekle namreč zapušča srednjo šolo in se podaja v odraslost, kar (bežno) spremlja tudi ljubezenska zgodba.

»Beseda, ki je nimam je izjemno pretresljivo in hkrati napeto branje, ki spretno prepleta preteklost in sedanjost; temelji na skupku resničnih zgodb, ki so pregnetene v eno samo, ki je pred nami. Beremo torej leposlovno delo, roman, za katerim pa se skrivajo ure in ure trdega raziskovalnega dela, raziskav na terenu, intervjujev in študija. Prekaljena avtorica tako za otroke in mladino kot tudi za odrasle se nam tokrat torej predstavlja z romanom za odrasle in bolj ambiciozne (starejše) najstniške bralce.« (Vir: spletna stran založbe Miš)

Programe Sinagoge Maribor financira Mestna občina Maribor.

 

Beseda, ki je nimam_naslovka-lg

 

POMEMBNO OPOZORILO
Javnih kulturnih prireditev se lahko udeležijo le obiskovalci, ki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani), organizatorji oziroma nosilci izvajanja javnih kulturnih prireditev pa morajo pogoj PCT preveriti že pred vstopom v prostor oziroma na površino, kjer se izvaja javna kulturna prireditev. Vse obiskovalce prosimo za spoštovanje tega predpisa in razumevanje.