Mednarodni muzejski dan

 

Ob mednarodnem muzejskem dnevu vas v ponedeljek, 18. maja 2015, prijazno vabimo v Sinagogo Maribor, Židovska ulica 4, na dan odprtih vrat.

V okviru dneva odprtih vrat si boste lahko med 8. in 18. uro ogledali razstavo Nebo joka mlade likovne ustvarjalke Slađane Matić Trstenjak, še posebej veseli pa bomo vaše družbe ob 11. uri, ko bomo avtorico razstave gostili na pogovoru.

Slađana Matić Trstenjak se je rodila 29. julija 1985 v Doboju v Bosni in Hercegovini. Po zaključeni Srednji šoli za uporabno umetnost v Sarajevu je študirala na Akademiji likovnih umetnosti na Širokem Bregu Univerze v Mostarju, ki jo je uspešno zaključila leta 2010, in si pridobila akademski naziv magistra likovnih umetnosti. Kljub svoji mladosti je do sedaj razstavljala že na številnih skupinskih in samostojnih razstavah v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Avstriji in Turčiji ter za svoje delo prejela tudi nekaj nagrad. Med drugim je članica različnih stanovskih združenj, kot so ULUBiH, DLUM, ZSDLU in HKDM ter mentorica slikarstva likovne sekcije Milena Lah, ki deluje pod okriljem Hrvaškega kulturnega društva v Mariboru.

 

Vstop prost.