Slovenski kulturni praznik

V Sinagogi Maribor smo izjemno veseli, da vas lahko ob slovenskem kulturnem prazniku ponovno povabimo k nam.

Zaradi veljavnih ukrepov ter omejitev in priporočil NIJZ so za zdaj mogoči le individualni obiski, v Sinagogi pa smemo sprejeti največ tri obiskovalce naenkrat. Da bo vaš obisk kljub vsemu potekal brez zapletov in varno, bomo poskrbeli uslužbenci Sinagoge Maribor.

8. februarja bomo za vas pripravili dan odprtih vrat. Tega dne nas boste lahko obiskali od 10. do 18. ure ter si ob tem ogledali aktualni umetniški razstavi:

–        v predprostoru Sinagoge je na ogled razstava fotografij Marka Vogriča Nono Franc, Gorica–Dachau. Fotopismo iz taborišča;

–        v glavni dvorani Sinagoge pa je na ogled razstava grafik in risb Bogdana Borčića In principio erat Dachau; razstavljena dela so iz stalne zbirke Grafičnega kabineta Bogdana Borčića v Galeriji Božidar Jakac Kostanjevica na Krki.

Zaradi možnosti, da Vlada RS glede na spremenjene epidemiološke okoliščine do 8. februarja morebiti ponovno zapre kulturne ustanove, vse obiskovalce, ki na slovenski kulturni praznik načrtujete obisk Sinagoge Maribor, vljudno naprošamo, da spremljate aktualne objave na naši spletni strani, v družbenih omrežjih in medijih.

Ob 8. februarju pa smo za vas pripravili tudi nekaj novih virtualnih vsebin. Tega dne bodo od navedene ure dalje dostopne na naši spletni strani (sinagoga.websmash.eu) in na Facebooku (@Sinagoga.Maribor) oziroma preko Zooma:

–        Ob 11:00 virtualno povabilo k ogledu aktualnih razstav v Sinagogi Maribor s kratko predstavitvijo zgodovine prvega nacističnega taborišča Dachau (dostopno na spletni strani in Facebooku).

–        Ob 14:00 predogled v nastajajočo virtualno 360° prezentacijo Sinagoge Maribor; vabljeni ste, da nam zaupate, katere vsebine bi si želeli videti v prezentaciji, ko bo le ta  dokončana (dostopno na spletni strani in Facebooku).

–        Ob 17:00 virtualna predstavitev kataloga »Tu se je smrt utrudila do smrti …«: slovenske žrtve Auschwitza in pogovor z Borisom Hajdinjakom, direktorjem Sinagoge Maribor in avtorjem istoimenske razstave; ta je trenutno na ogled v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Pogovor bo vodila dr. Monika Kokalj Kočevar, muzejska svetnica v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Vse, ki se želite udeležiti virtualnega pogovora, prosimo, da pošljete sporočilo na e-naslov natasa.robeznik@muzej-nz.si. Dan pred dogodkom bo na vaš e-naslov poslana povezava do spletne predavalnice Muzeja novejše zgodovine Slovenije na platformi Zoom.

Prijazno vabljeni!

[royalslider id=”172″]