Predstavi se, v čem si najboljši

Keramika, kakor z zbirno besedo imenujemo izdelke iz žgane gline, je eden najstarejših in brez dvoma najbolj vsestransko uporabnih materialov, s katerimi človek udejanja svoje ročne umetno-obrtne in tudi umetniške potenciale. Slednje razkrivajo tudi dela izbranih izraelskih umetnikov – keramičarjev, ki so na ogled na razstavi Predstavi se, v čem si najboljši.

Keramičarska umetniška scena je v Izraelu dokaj močna in je v sozvočju z vsemi svetovnimi gibanji tega področja, aktualna razstava pa predstavlja svojevrsten reprezentativni vzorec te scene. Ob novejših delih, nastalih v zadnjih letih, so razstavljena tudi dela, ki so jih štiri izraelske umetnice darovale Kerameikonovi zbirki sodobne svetovne keramike (Varaždin) že pred leti: na razstavi se tako predstavlja skupno 16 avtorjev.

[royalslider id=”5″]

Razstavljajo: Esther Alterman, Ester Beck, Rachel Cadmor, Elizabeth Cohen, Shamai Gibsh, Sygalle Giveon Leshman, Zahara Harel, Magdalena Hefetz, Raya Hizi, Michal Ityel Sandler, Irit Lepkin, Martha Rieger, Yael Roll, Dori Schechtel Zanger, Etty Spindel, Shulamit Teiblum-Millar.